Закарпатська «Батьківщина» продовжує боротьбу проти закриття шкіл

Закарпатська «Батьківщина» допомогла відмінити рішення про ліквідацію Березнянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату.

Питання закриття закладу постало кілька місяців тому. Унікальний навчальний і лікувальний заклад, єдиний в області, де навчаються, харчуються, живуть і лікуються 140 діток, було вирішено закрити до кінця цього  навчального року.

Депутат фракції ВО «Батьківщина» у Закарпатській облраді іван Дуран  ініціював розгляд цього питання на сесії облради ще 20 травня 2021 року за зверненнями батьків, вчителів і  небайдужих мешканців Великого Березного.

На жаль, тоді  це питання було проігнороване більшістю. Однак, 24 червня після суспільного розголосу, перекриття батьками і педагогами траси «Ужгород-Львів», неодноразових мітингів,  Закарпатська облрада вирішила це питання позитивно,  на користь людей.

«Фракція «Батьківщина» послідовно піднімала питання припинення ліквідації  Великоберезнянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату.  На травневому пленарному засіданні підтримки у сесійній залі не було, а вже у червні  наші колеги-депутати «раптом» передумали. Ми вважаємо це політичним піаром через негативний суспільний резонанс», – коментує рішення Василь Крулько, депутат фракції  ВО «Батьківщина» Закарпатської облради.

Команда «Батьківщини» Закарпаття продовжуватиме боротися проти закриття шкіл різних форм навчання в області. Позиція фракції така: освіта повинна бути доступною для всіх, незалежно від соціального статусу, місця проживання, і має бути пріоритетом політики держави.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова