Представник «Батьківщини» очолив боротьбу з незаконною вирубкою лісів на Харківщині

Голова фракції ВО «Батьківщина» в Харківській обласній раді Андрій Шевчук очолив робочу групу, яка займеться боротьбою з незаконною вирубкою лісів.

Таке рішення 15 грудня ухвалили учасники круглого столу «Боротьба з незаконною вирубкою лісів у Харківській області: перспективи та шляхи вирішення», який відбувся в облраді.

Як повідомляє прес-служба Харківського обласного партосередку, до групи увійдуть правоохоронці, громадські діячі, депутати, чиновники та науковці.

шевчукУчасники круглого столу обговорили колізії в законодавстві, пов’язані з вирубкою зелених насаджень. Вони наголосили на необхідності посилити відповідальність за незаконну вирубку лісів, висловилися за вдосконалення законодавчих норм про захист лісосмуг.

«Пропоную паралельно зі зверненням до Верховної Ради про посилення відповідальності за незаконну вирубку лісу виробити низку заходів на обласному рівні, які допоможуть локалізувати проблему», – сказав Андрій Шевчук.

Він, зокрема, запропонував створити аналогічні робочі групи в кожному районі Харківщини та відкрити «гарячу лінію» для оперативної фіксації фактів незаконної вирубки лісу та належного реагування на них.

Нагадаємо, 8 грудня депутати Харківської обласної ради направили звернення до Верховної Ради та Кабінету міністрів про прийняття змін до Кримінального кодексу України, Адміністративного кодексу та інших нормативних актів для посилення покарання за незаконну вирубку, крадіжку, переробку, купівлю і продаж лісу.

«Батьківщинівець» Андрій Шевчук також запропонував депутатам обласної ради провести в районах краю акцію з висадки молодих дерев.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова