Іван Кириленко: Село має стати локомотивом, який виведе з прірви економіку держави

Народний депутат України, перший заступник голови партії ВО «Батьківщина» Іван Кириленко відвідав Полтавщину.

Як інформує прес-служба обласного партосередку, Іван Кириленко побував у Лубнах, зустрівся з партактивом краю й обговорив питання децентралізації та майбутніх виборів до об’єднаних територіальних громад на Полтавщині.

За словами народного депутата, процес децентралізації, запропонований урядом, спрямований фактично на знищення українського села.

«Це ще гірше, ніж колишнє примусове об’єднання в колгоспи! Головна мета тих, хто пропагує сьогодні цей процес, – економія. Але як економити? Закрити школу, амбулаторію, дитячий садок? Так, грошей витрачатиметься менше, але хто й коли врахує те, як нещадно така децентралізація пройде по душах селян?» – наголосив політик і додав, що «символ України, просту білу сільську хату, треба капітально ремонтувати, щоб вона виколисала ще не одне покоління українців».

Іван Кириленко нагадав про Всеукраїнське селянське віче, яке пройшло 29 жовтня в Києві.

«Його резолюція – наш план дій на найближчий період. Десять тисяч селян, наших однопартійців сказали: ми повинні брати участь у виборах до місцевих територіальних громад і перемагати, аби не дати остаточно добити село й розграбувати землю», – зазначив народний депутат.

Політик звернув увагу, що напередодні виборчої кампанії команда ВО «Батьківщина» має на Полтавщині високий рейтинг, а під її знаменами зібрані кращі з кращих.

У нараді взяли участь депутати обласної ради з фракції ВО «Батьківщина» Ігор Сірик та Лариса Сухопар, керівники місцевих партосередків, а також кандидати від ВО «Батьківщина» в депутати та на посади голів об’єднаних територіальних громад.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова