«Батьківщинівці» Полтавщини виступили проти зловживань в обласній раді

Депутати фракції ВО «Батьківщина» в Полтавській облраді внесли доповнення до регламенту обласної ради VII скликання, що унеможливлять зловживання під час процесу голосування.

Про це повідомляє прес-служба Полтавського обласного партійного осередку.

холод 1За словами очільника фракції «Батьківщина», першого заступника голови Полтавської облради Євгена Холода, необхідність таких змін є очевидною, адже під час кожної процедури таємного голосування спостерігаються факти відвертого підкупу серед депутатів провладних фракцій.

«Остання сесія Полтавської облради взагалі увійде в історію через ганебне «засвічування» бюлетенів при таємному голосуванні. Це було настільки нахабно й відверто, що представники ЗМІ навіть зняли на відео цей процес. На відео чітко видно, як деякі депутати показують свої бюлетені «замовникам», – розповів «батьківщинівець».

Євгеній Холод наголосив, що підкупи та тиск – звичні методи роботи провладної фракції, що є ганебним для депутатів обласної ради. Через це фракція ВО «Батьківщина» внесла суттєві доповнення до регламенту обласної ради.

Зокрема, депутати запропонували, аби процес таємного голосування контролювала лічильна комісія, а голоси, подані з порушенням норм, не враховувалися й окремо фіксувались у підсумковому протоколі. Факти порушення при голосуванні повинні стати предметом розгляду постійної комісії облради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери та зв’язків із громадськістю. «Батьківщинівці» також наполягають, аби інформація про негідну поведінку депутатів була відкритою для ЗМІ.

Євген Холод зазначив, що доповнення винесуть на розгляд найближчої сесії облради й голосування виявить, хто з депутатів справді хоче працювати на користь громади, а хто є лише слухняною іграшкою в руках «порошенківських ляльководів».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова