На Сумщині «Батьківщина» створила антирейдерський штаб

Сумська «Батьківщина» разом із селянами боротиметься з незаконним захопленням сільгоспугідь і для цього створила обласний антирейдерський штаб.

Про це повідомили «батьківщинівці» під час прес-конференції, інформує прес-служба Сумського обласного партосередку ВО «Батьківщина».

Обласний штаб очолив лідер партійців Сумщини Олександр Лисенко. До штабу увійшли представники партії ВО «Батьківщина» та аграрії області. До оргкомітету штабу включені Віктор Ладуха та Катерина Приходько, депутати Сумської обласної ради від «Батьківщини»; Микола Махітка, голова Асоціації фермерів в Сумській області; Ігор Басанець, громадський діяч; Віталій Бурбика, перший заступник голови обласного партосередку ВО «Батьківщина».

За словами учасників прес-конференції, нині у селян під прикриттям правоохоронних та адміністративних органів, а також реєстраційних установ та нотаріату, масово відбирають земельні ділянки, споруди сільськогосподарських підприємств та техніку.

Такі факти зафіксовано й на території Сумської області. Наприклад, на Охтирщині приватна компанія скуповує землі в районі, а її кінцевим бенефіціаром є фірма, що зареєстрована на Кіпрі.

Члени антирейдерського штабу звернуться до керівництва держави з вимогою розпочати реальну боротьбу проти рейдерства та бандитизму, терміново ухвалити відповідні закони, провести перевірки силових структур, державних адміністрацій та інших органів влади на причетність до рейдерських захоплень.

Депутати від «Батьківщини» зазначили, що проект такого рішення Сумська облрада розгляне вже 7 жовтня.

У Сумській області штаб розташовано за адресою: м. Суми, вул. Бельгійська, 9. Працює «гаряча лінія» за номерами: (0542) 660-188, (0542) 660-185.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова