Тернопільських бійців-добровольців визнали учасниками бойових дій

Більшість депутатів Тернопільської обласної ради проголосувала за рішення про визнання бійців-добровольців, що брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході країни, учасниками бойових дій.

Проект цього рішення на розгляд сесії запропонував перший заступник голови облради від «Батьківщини» Василь Деревляний, повідомляє прес-служба Тернопільської обласної парторганізації.

У день, коли мали винести на голосування проект рішення про визнання бійців-добровольців учасниками бойових дій, під стінами облради зібралися пікетувальники, серед них – військовослужбовці та представники громадських і націоналістичних організацій. До них вийшов Василь Деревляний, який пообіцяв максимально посприяти позитивному вирішенню питання, й запевнив, що активістам нададуть слово на сесії.

«Питання легалізації бійців добровольчих батальйонів назрівало давно. Я особисто та наша депутатська фракція «Батьківщина» однозначно підтримуємо його, адже ці воїни одними з перших стали на захист нашої держави й не дозволили російським загарбникам просуватися дальше», – наголосив політик.

У підсумку Тернопільщина стала другою областю в Україні, де бійців-добровольців визнали учасниками бойових дій.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова