На Закарпатті «Батьківщина» має найбільшу кількість осередків з-поміж парламентських партій

У Закарпатській області діють 573 офіційно зареєстровані осередки партії ВО «Батьківщина». За даними Громадянської мережі ОПОРА, це найкращий показник з-поміж усіх політичних партій в області.

Як інформує прес-служба Закарпатської обласної парторганізації, такі цифри озвучили на форумі «Стандарти та досвід роботи парламентських партій», який нещодавно відбувся в Ужгороді.

Консультант Громадянської мережі ОПОРА на Закарпатті Святослав Бабіля повідомив, що «Блок Петра Порошенка «Солідарність» має в області 52 осередки, «Опозиційний блок» – 22, «Радикальна партія Олега Ляшка» та «Народний фронт» – по 19 осередків, в «Об’єднання «Самопоміч» наразі зареєстровано 9 осередків.

Окрім того, тільки три парламентські партії, в тому числі «Батьківщина», організували роботу громадських приймалень у Закарпатському регіоні. За словами Святослава Бабілі, інформацію про конкретне місце розташування приймалень парламентських партій та депутатів-мажоритарників тепер можна знайти на інтерактивній карті. Вона доповнюватиметься в реальному часі – як тільки стане відомо про роботу приймальні.

На інформаційному форумі «Стандарти та досвід роботи парламентських партій» торкнулися й інших важливих тем – розбудови й діяльності партій, державного фінансування політичних сил.

Як зазначив Святослав Бабіля, нині найбільш відчутними негативами для розбудови партій є постійні зміни виборчого законодавства, недосконале законодавство в галузі діяльності політсил та недостатній контроль за дотриманням чинних законів.

До позитивних тенденцій експерти форуму віднесли запровадження державного фінансування партій, що пройшли до парламенту. У бюджеті цьогоріч на статутну діяльність парламентських політсил передбачено 442 мільйони 399 тисяч гривень. За підрахунками ОПОРИ, це коштуватиме кожному українцеві приблизно 10 гривень на рік.

Цьогоріч гроші на фінансування діяльності партій розподілені так:
• «Блок Петра Порошенка «Солідарність» – 126 392 810 грн
• «Народний фронт» – 124 599 558 грн
• «Опозиційний блок» – 62 660 630 грн
• «Об’єднання «Самопоміч» – 53 852 992 грн
• «Радикальна партія Олега Ляшка» – 42 508 738 грн
• ВО «Батьківщина» – 32 424 675 грн.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова