З ініціативи «Батьківщини» Івано-Франківська облрада ухвалила звернення до керівництва держави

Івано-Франківська обласна рада ухвалила звернення до президента України, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра з вимогою терміново знизити до обґрунтованого рівня тарифи на природний газ для населення й виробників теплової енергії.

Як повідомляє прес-служба Івано-Франківської обласної парторганізації, проект рішення розробили та внесли на розгляд сесії депутати фракції «Батьківщина».

«Незважаючи на негативну реакцію українського суспільства, новий Кабінет міністрів продовжує втілювати в життя корупційні схеми своїх попередників. Замість проведення справжніх ефективних реформ, зменшення обсягів тіньової економіки, подолання корупції та монополії в енергетичному секторі, новостворений уряд 27 квітня 2016 року збільшив фінансове навантаження на українців», – ідеться в документі.

Перший заступник голови Івано-Франківської облради «батьківщинівець» Василь Гладій нагадав, що Кабмін скасував соціальну норму споживання газу, фактично вдвічі збільшивши єдину ціну для всіх українців – до 6879 гривень.

«Україна є другою країною Європи за кількістю видобутого газу. Ціна українського газу в 2015 році становила 1590 гривень за тисячу кубічних метрів, що в 4 рази менше за середньоєвропейську. Саме тому, враховуючи вартість газу власного видобутку, тарифи для населення повинні бути значно нижчі», – наголосив представник «Батьківщини».

У своєму зверненні депутати Івано-Франківської облради вимагають, щоб для забезпечення побутових потреб населення використовувався український газ. На їхню думку, зниження ціни до рівня економічно обґрунтованої дасть змогу уникнути зростання соціальної напруги та сприятиме підвищенню рівня життя людей.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова