«Батьківщинівці» Прикарпаття вимагають поліпшити матеріальне становище учасників АТО

Днями на сесії Івано-Франківської облради з ініціативи «батьківщинівців» було прийнято звернення до голови Верховної Ради України щодо законодавчого поліпшення матеріального становища учасників бойових дій.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного партосередку ВО «Батьківщина».

«Згідно з законодавством України учасникам бойових дій передбачена щомісячна виплата цільової грошової допомоги за рахунок коштів, з яких виплачується пенсія, у розмірі 40 гривень. Однак військовикам, учасникам АТО, які не отримують пенсію, така грошова допомога не виплачується. У своєму зверненні ми просимо Верховну Раду ліквідувати цю законодавчу прогалину», – сказав перший заступник голови Івано-Франківської облради, «батьківщинівець» Василь Гладій.

У зверненні депутати облради пропонують передбачити, щоб для учасників бойових дій (учасників АТО), які не отримують пенсії, проводити виплати грошової допомоги через органи соціального захисту Міністерства соціальної політики України.

За словами керівника фракції «Батьківщина» в Івано-Франківській облраді Петра Книшука, депутатам також слід звернути увагу на мізерність цієї грошової виплати.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова