Запорізька «Батьківщина» виступила проти корупції у владі

27 квітня з ініціативи фракції ВО «Батьківщина» біля Запорізької міськради відбувся мітинг, на якому протестувальники вимагали від влади навести порядок в організації харчування дітей у школах та дитсадках.

Як повідомляє прес-служба Запорізького обласного партосередку, біля міської ради зібралося декілька сотень небайдужих городян, обурених нещодавно оприлюдненими фактами корупції в департаменті освіти. Йдеться про оборудки у сфері дитячого харчування, що вже мають прямі негативні наслідки – два дні тому п’ятеро дітей одного з дитсадків міста потрапили в лікарню з гострим отруєнням.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Перед мітингарями виступили організатори заходу – голова фракції ВО «Батьківщина» у міській раді Ірина Костенко та відомий громадський діяч, депутат міської ради Віталій Рябцев. Вони навели факти постачання в школи та дитячі садки неякісних продуктів за завищеними цінами й назвали це основною причиною корупції в мерії.

«Те, що наших дітей годують маргарином за ціною масла і соєвою ковбасою за ціною м’яса – це прямий наслідок злочинної змови чиновників та приватних ділків, які корупційним шляхом виграли тендери на постачання продуктів у школи та садочки. Перед нами стоїть важливе завдання – поламати цю злочинну схему», – сказав депутат міськради від «Батьківщини» Віталій Рябцев.

Підсумком акції стало прийняття резолюції з вимогою притягти до відповідальності керівництво департаменту освіти Запорізької міськради та інших чиновників, причетних до корупції, а також навести лад у тендерах з постачання продуктів харчування в дитячі освітні заклади.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова