Володимир Бондаренко: Кияни повинні отримати компенсацію за холодні батареї у квартирах

Голова фракції ВО «Батьківщина» в Київраді Володимир Бондаренко наполягає, щоб за недоотримання тепла в квартирах киянам перерахували сплачені кошти.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської парторганізації ВО «Батьківщина».

IMG_7461

За словами депутата, в очолювану ним комісію з питань житлово-комунального господарства звернулися мешканці будинку на вул. Бажова, 4 зі скаргою на погане опалення.

«Зараз у квартирах їхнього будинку температура не перевищує 11 градусів тепла вдень і 8 градусів уночі, оскільки температура батарей сягає 28-32 замість необхідних 50 градусів. Мешканці змушені додатково обігрівати квартири електричними приладами й витрачати додаткові кошти. Така ситуація триває з початку опалювального сезону», – розповів Володимир Бондаренко.

Водночас при фактично холодних батареях у квартирах будинку сума за опалення була нарахована відповідно до стандартного тарифу – 16,91 грн. за кв. м. Кияни звернулися до постачальника послуг – ТОВ «Євро-реконструкція» – зі скаргою на неналежне надання послуг. Постачальник відмовився компенсувати мешканцям кошти за холод у квартирах.

«У монополіста вистачило нахабства запропонувати скаржникам збільшити температуру в батареях їхніх квартир за додаткові кошти, хоча кияни мають отримувати послуги за стандартами й не повинні витрачати власні гроші. Влада повинна втрутитися в дану ситуацію, тим більше, що вона непоодинока», – наголосив «батьківщинівець».

Комісія надала доручення департаменту з питань житлово-комунальної інфраструктури провести негайне обстеження технічного стану мереж у будинку, а також зобов’язати постачальника послуг – ТОВ «Євро-реконструкція» – перерахувати сплачені кошти за неякісно надані послуги, або фінансово компенсувати недоотримання тепла.

Довідково. ТОВ «Євро-реконструкція» – єдине джерело опалення й гарячої води для близько 300 тис. мешканців лівобережної частини Києва.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова