На Івано-Франківщині відбулося навчання депутатів-«батьківщинівців» місцевих рад

26 березня у місті Яремче, що на Івано-Франківщині, пройшов тренінг для депутатів-«батьківщинівців» усіх рівнів з Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей.

Як повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного партосередку, в навчанні взяло участь більше 200 депутатів.

Навчання проводили народні депутати Сергій Соболєв, Вадим Івченко та екс-міністр ЖКГ уряду Юлії Тимошенко Олексій Кучеренко. Перед початком занять парламентарі й представники місцевих осередків партії провели спільну прес-конференцію.

«Наше навчання розподілене на три секції. Перша секція пов’язана з бюджетною політикою. Це не лише порядок ухвалення бюджету, а й контроль за його використанням. Друга секція – питання, пов’язані з реформуванням комунального господарства, утворенням ОСББ та тарифоутворенням. Третя – це секція земельних питань і земельних відносин», – розповів народний депутат Сергій Соболєв.

Очільник обласного партосередку Дмитро Шлемко зазначив, що цьогоріч до обласної ради пройшло 18 депутатів, 12 із яких не були депутатами до цього. Отже, семінар буде корисним для всіх молодих депутатів Прикарпаття, а знання, набуті на навчанні, депутати місцевих рад використовуватимуть у своїй роботі.

Учасники навчання обговорили відставку Арсенія Яценюка, формування нового уряду та участь «Батьківщини» в коаліції.

«Сьогодні ми стоїмо напередодні ключової події. Ми зрозуміємо чого вартує слово президента, коли до 29 березня буде поставлена остання крапка з можливої відставки уряду. Фактично 29 березня стане визначальною датою – чи відкриється шлях до формування нового уряду, нової коаліції, чи країна опиниться напередодні нових парламенськиє виборів. Наша фракція і партія виступає за те, щоб ми пройшли весь шлях формування нової коаліції», – сказав Сергій Соболєв.

Навчання, що пройшли в Яремчі, – це п’ятий такий захід «Батьківщини». Попередні пройшли в Сумах, Львові, Одесі та Житомирі. Їхня мета – навчити народних обранців правильно організовувати свою роботу й роботу рад, працювати з бюджетом, формувати оптимальні комунальні тарифи.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова