Запорізькі «батьківщинівці» домоглися виконання законодавства про декомунізацію

19 лютого на сесії Запорізької міськради депутати від «Батьківщини» разом з колегами по демократичному табору домоглися прийняття рішення про перейменування вулиць та знесення радянських пам’ятників.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Цього позитивного рішення вдалося досягти лише завдяки спільній позиції «батьківщинівців» та представників дружніх фракцій. Існувала серйозна загроза, що депутати більшості, контрольовані фінансово-промисловою групою Ахметова, вчергове відмовляться виконувати законодавчі норми з декомунізації.

«Батьківщина» разом із «Самопоміччю» та УКРОПом закликала всіх небайдужих городян прийти в день сесії під стіни міської ради, щоб морально дотиснути депутатський корпус для прийняття вірного рішення.

Багаточисельний мітинг під мерією став останнім аргументом для фракцій та груп, які до останнього вагалися з прийняттям рішень «декомунізаційного пакету». Голова фракції ВО «Батьківщина» у міськраді Ірина Костенко подякувала за підтримку та висловила впевненість, що народні обранці не посміють виступити проти волі громади.

У підсумку, сесія міськради більшістю голосів депутатів прийняла рішення про перейменування понад 120-ти топонімів обласного центру та знесення пам’ятників одіозним представникам радянської влади – Леніну, Дзержинському та Орджонікідзе. Майже одноголосно було прийнято рішення про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так званих «ДНР» і «ЛНР» – терористичними організаціями. Нагадаємо, що під час попередніх засідань відповідні рішення відхилялися представниками проросійської депутатської більшості під різними надуманими приводами.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова