«Батьківщина» в Черкаській облраді ініціювала внесення змін до Конституції

З ініціативи «батьківщинівців» у Черкаській облраді депутати ухвалили звернення до президента та ВРУ про необхідність внесення змін до Конституції в частині призначення голів місцевих держадміністрацій.

Про це інформує прес-служба Черкаського обласного партосередку ВО «Батьківщина».

Оприлюднюючи звернення, голова фракції ВО «Батьківщина» Михайло Мушієк наголосив, що очільники місцевих держадміністрацій мають обиратися громадами й бути підзвітними їм. Це стане одним із перших кроків у демократизації системи державного управління.

«Будь-яка влада повинна обиратися, а не призначатися «згори». Голова місцевої адміністрації має бути обраною особою й підзвітною місцевим громадам. Через необхідність збільшити авторитет місцевих громад ми, депутати облради, просимо розглянути пропозицію про внесення змін до Конституції України в частині призначення голів обласних, районних та державних адміністрацій», – заявив Михайло Мушієк з трибуни обласної ради.

На його переконання, громадам потрібно забезпечити можливість самостійно обирати голів обласних та районних адміністрацій. Український народ чекає від адміністративно-територіальної реформи реальних змін, а право обирати очільників області та району стане одним із перших кроків демократизації системи державного управління.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова