«Батьківщина» на Запоріжжі виступила проти бюджетних і податкових ініціатив уряду

24 грудня на засіданні Запорізької облради з ініціативи «Батьківщини» депутати прийняли звернення до президента, уряду й Верховної Ради з вимогою зняти з розгляду зміни до Бюджетного й Податкового кодексів.

Про це повідомляє прес-служба Запорізького обласного партосередку ВО «Батьківщина».

Ідеться, зокрема, про внесені Мінфіном зміни до Податкового й Бюджетного кодексів, що зменшують базу грошових надходжень місцевого самоврядування й тиснуть на малий і середній бізнес.

Голова фракції ВО «Батьківщина» в облраді Олександр Старух піддав жорсткій критиці політику уряду, що ускладнює життя місцевих громад, перекладає на них фінансування медичних та освітніх закладів і позбавляє надходжень від єдиного податку та створює нестерпні умови для діяльності дрібних і середніх підприємців.

«Усі ми є свідками важкого бюджетного процесу, що відбувається кожної зими. Цього разу він набув особливого драматизму. Уряд порушує норми, які сам і встановив. Ми закликаємо всіх депутатів підтримати наше звернення й зупинити свавільний наступ на фінансові права бізнесу та місцевих громад», – сказав Олександр Старух.

Підсумком обговорення стала одноголосна підтримка депутатами тексту звернення, в якому народні обранці закликали керівництво держави зняти з розгляду проекти законів, що ведуть до посилення податкового навантаження на малий і середній бізнес, перекладання на місцеві бюджети фінансових витрат на утримання освітніх і медичних закладів.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова