Львівська «Батьківщина»: Місцеві громади залишаться без фінансового ресурсу

«Батьківщинівці» винесуть проект бюджету Львівщини на 2016 рік на широке громадське та експертне обговорення.

Про це 22 грудня під час прес-конференції наголосив депутат обласної ради від «Батьківщини» Ярослав Качмарик, повідомляє прес-служба Львівського обласного партійного осередку.

За словами «батьківщинівця», бюджет Львівщини містить низку ризиків, оскільки ґрунтується на проекті Держбюджеті-2016, який формували зі значними порушеннями.

Ярослав Качмарик зауважив, що проект головного кошторису країни передбачає перенесення «на плечі» місцевих органів влади видатків на суму 62 млрд грн. На Львівщині цей показник становитиме 1,9 млрд грн.

«Проте фінансового ресурсу Кабмін громадам не передає. Навіть дохід від єдиного податку уряд забирає у місцевих бюджетів», – зазначив депутат і додав, що в такому разі без фінансування залишаться охорона здоров’я, освіта, ремонт доріг, соціальні виплати та пільги, зокрема на проїзд, на забезпечення яких у Львівській області бракує 120 млн грн.

Ярослав Качмарик наголосив, що субвенції з Держбюджету в 2016 році не перекриють індексації зарплати працівникам галузі освіти.

«Це означає, що маємо на 5% скоротити кількість шкіл, на 10% – штатні розписи в школах», – підсумував депутат від «Батьківщини».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова