«Батьківщина» просить передбачити в бюджеті Києва кошти на вибори до райрад

Фракція «Батьківщина» як пропозицію щодо формування бюджету Києва на 2016 рік просить закласти у кошторис міста гроші для проведення виборів в районні ради столиці.

Про це повідомила один з ініціаторів проекту рішення «Про управління районними радами», секретар фракції «Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова.

«Враховуючи те, що ми досі не побачили у фінансовому документі закладених на проведення виборів до районних рад коштів, можу висловити припущення, що дехто не дуже хоче їх проведення, або бажає їх відтермінувати. Фракція «Батьківщина» цього не допустить. Ми обіцяли відновити самоврядування – ми цього домагатимемося і надалі», – заявила вона.

Також фракція «Батьківщина» звернулася до комісії Київради з питань бюджету з проханням надати доручення виконавчому органу Київради – провести відповідні розрахунки необхідних коштів.

Адже на сьогодні не існує остаточної цифри, яка б відповідала сумі грошей, потрібних для проведення виборів до районних рад та їх утримання.

Вже після отримання детальних розрахунків «Батьківщина» пропонує передбачити необхідну суму коштів у бюджеті Києва на 2016 рік.

«Районні ради в цьому випадку дають можливості контролювати ситуацію в місті, посилюють вплив виборця на прийняття рішень в місті, і, поза всяким сумнівом, витрачені на вибори гроші окупляться», – вважає Тетяна Меліхова.

Секретар фракції також зазначила, що було б набагато краще, «якби ці вибори пройшли разом із міськими виборами, як «Батьківщина» це пропонувала в початковому варіанті проекту рішення Київради, і якби провладна більшість попереднього складу Київради не доклала зусиль, щоб відтермінувати їх проведення».

«Київрада має займатися проблемами розвитку міста в цілому, а проблемами конкретного двору, вулиці мають займатися люди, які там живуть. Про всяк випадок нагадаю, що робота депутата є громадською: зарплату депутати районних рад, як і міських рад, не отримують, кабінетів і службових автомобілів не мають», – зауважила політик.

Тетяна Меліхова також висловила переконання, що депутати райрад нового покоління будуть справжніми волонтерами міста, які матимуть законні повноваження і сприятимуть розвитку свого району».

Нагадаємо, 23 липня 2015 року Київрада проголосувала за проект рішення «Про управління районними радами», відповідно до якого вибори до районних рад Києва мають відбутися 27 березня 2016 року.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова