«Батьківщина» – за скасування безвізового режиму з Росією, – Сергій Євтушок

«Батьківщина» буде підтримувати проект постанови про скасування безвізового режиму з Російською Федерацією. Проте в уряду з парламентом щодо цього стратегічного питання є суттєві розбіжності.

Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Сергій Євтушок у прямому ефірі телеканалу «Еспресо ТВ».

«У той час, коли «Народний фронт» в особі Голови Верховної Ради Андрія Парубія закликає парламент підтримати скасування безвізового режиму з державою-агресором, МЗС, тобто уряд, має діаметрально іншу позицію. Проти виступають й деякі депутати від БПП. Такі протиріччя серед представників більшості ще раз підтверджують – коаліції в Україні не існує», – наголосив парламентар.

Євтушок також додав: «Тоді, коли відбувається ухвалення стратегічних для держави рішень, українська більшість в парламенті повна протиріч».

Народний депутат нагадав, що ще в 2014 році член фракції «Батьківщина» Борис Тарасюк зареєстрував законопроект, який передбачає фактичне припинення участі України в СНД та робочих органах СНД, але ця ініціатива не підтримана й до сьогодні.

«Деякі народні депутати апелюють, що розірвання дипломатичних відносин стане загрозою для українців, що знаходяться на території Росії. Однак, це – абсолютна брехня: українські консульства будуть продовжувати працювати і надалі», – вважає представник фракції «Батьківщина».

Так, Віденською конвенцією про консульські стосунки 1963 року чітко зазначається, що розрив дипломатичних відносин не спричиняє за собою автоматичного розриву консульських відносин.

«Ми пропонуємо діяти комплексно – скасувати безвізовий режим з Росією, розірвати дипломатичні відносини, врешті-решт назвати війну війною, а Росію агресором. Досить грати на почуттях людей, які, живучи вірою в братські народи, досі не можуть змиритись з тим, що Росія сьогодні – це наш ворог», – зазначив Євтушок.

Член фракції «Батьківщина» закликав народних депутатів підтримати стратегічно важливе для держави рішення та вже найближчим часом проголосувати його в парламенті.

«Недопустимими є такі несистемні дії української влади – не може права рука не знати про те, що робить ліва. В час, коли країна перебуває на краю прірви, коли втратити її можна за лічені години, ми повинні діяти послідовно та узгоджено!» – підсумував Сергій Євтушок.

Як вже повідомлялося, народний депутат від «Батьківщини» Іван Крулько заявив у ВРУ, що парламент має якнайшвидше врегулювати повний спектр проблем у взаємовідносинах з Російською Федерацією, яка є агресором і окупантом.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова