Бюрократія та інертність влади можуть призвести до великих економічних втрат,- Сергій Євтушок

На сьогоднішній день для повного включення України та запуску нового «шовкового шляху» потрібно відремонтувати наявні в Укрзалізниці два пороми. Єдиною проблемою є небажання української влади сприяти цьому.

Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Сергій Євтушок під час огляду поромів у Чорноморському порту.

«Окрім підписання угод про наміри з країнами-партнерами, Україна повинна робити реальні кроки до розвитку нового «шовкового шляху» на своїй території. Але бюрократія та інертність влади, навпаки, гальмують цей процес, змушуючи наших партнерів сумніватись», – зауважив парламентар.

Євтушок розповів, що вже понад 4 місяці Міністерство інфраструктури не може виділити 27 млн грн на ремонт поромів, які повернуть країні ці гроші всього за 3-4 рейси. За його словами, така політика уряду є «навмисним шкідництвом».

«Кожен день простою свідчить про небажання нашої влади відновити транзитний потенціал України й отримати реальний дохід для української економіки. Інертність Міністерства інфраструктури спонукає наших партнерів по новому «шовковому шляху» обирати інший шлях, в обхід України», – прокоментував ситуацію Сергій Євтушок.

Депутат пояснив, що час є ключовим фактором у цьому питанні, й саме через Україну сьогодні проходить маршрут, що може доправляти товари з Китаю до Європи всього за 14 діб.

«Наші партнери чекають максимального включення України в найближчий час. Якщо цього не станеться, ми втратимо свій шанс, що буде надзвичайно вигідно для Росії», – вважає політик.

Сергій Євтушок зауважив, що країна-агресор на офіційному рівні вже заявила про свою цілеспрямовану політику щодо виключення України з транзитних потоків.

«Ми не можемо дозволити цьому статися. Бог наділив нашу державу надзвичайно вигідним географічним положенням, ми зобов’язані використовувати це!» – підсумував народний депутат.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова